De omgeving

Rustig maar centraal gelegen in het mooie Zuid-Limburgse heuvelland

Deze vakantiewoning bevindt zich aan de rand van een dorp genaamd Vaesrade oftewel “Voasje” in het Limburgs. Het is een klein dorp in de provincie Zuid-Limburg in de regio’s Parkstad en Heuvelland.
Nuth staat bekend als regio voor paardenliefhebbers met haar ruiterroutes, maneges en paardenevenementen.
Maar ook zonder paard is er hier voldoende te beleven.

  • Valkenburg ligt op zo’n 15 minuten rijden.
  • Ontdek het Heuvelland met de fiets of wandelend door het prachtige landschap, nostalgische dorpjes en authentieke stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden. Zeker de moeite waard!
  • Parkstad Limburg laat nog een stuk Nederlandse mijnhistorie herleven en ligt op enkele minuten rijden van de woning.
  • Maastricht ligt op zo’n 25 minuten rijden en is zeer zeker de moeite van een bezoek waard. Kijk voor bezienswaardigheden in Maastricht op www.bezoekmaastricht.nl of visitzuidlimburg.nl/omgeving/maastricht/.
  • Belgisch en Duits grensgebied: Vanuit Zuid-Limburg ben je zo over de ‘grens’ naar België of Duitsland.

Voor meer informatie over activiteiten en eetgelegenheden in de omgeving is er in de woning een klapper en een folderrek aanwezig.

Geleenbeekdal

Voorzieningen

Op loopafstand (170 m) van de accommodatie bevindt zich een boerderijwinkel.
In Nuth (4 km) zijn alle nodige voorzieningen voorhanden waaronder o.a. twee supermarkten (Jumbo en Aldi), de Action, het Kruidvat, een bakkerij, een slager, een ijssalon, een boerenbond en de Makro.
In Hoensbroek (3 km) vind je de Lidl, de Plus, twee AH’s en is er een klein winkelcentrum.

Gelegen bij een prachtig natuurgebied

Uitzicht op het Natura 2000 gebied

De Naanhover Beemden grenst aan het dal van de Geleenbeek. Dit is een prachtig natuurgebied, ook wel de Kathager beemden genoemd.
Het landschap is er afwisselend. Er zijn vlakke hellingen, de Geleenbeek stroomt er doorheen, er zijn waterpartijen en moerassen, rietvelden, broekbossen, hellingbossen en ruige bloemrijke graslanden.
Er zijn vele soorten bloeiende planten, waaronder zeer zeldzame en er bewonen veel verschillende vogel- en diersoorten het gebied.
Dit gebied is afgesloten voor wandelaars, maar vanaf de Naanhover Beemden heb je een prachtig uitzicht over dit gebied.