De omgeving

Rustig maar centraal gelegen in het mooie Zuid-Limburgse heuvelland

Deze vakantiewoning bevindt zich aan de rand van een dorp genaamd Vaesrade. Het is een klein dorp in de provincie Zuid-Limburg in de gemeente Beekdaelen. Het is gelegen midden in de natuur en heeft prachtige wandel- ruiter- en fietsroutes.
Nuth staat bekend als regio voor paardenliefhebbers met haar ruiterroutes, maneges en paardenevenementen. Maar ook zonder paard is er hier voldoende te beleven.

Voor meer informatie over activiteiten en eetgelegenheden in de omgeving is er in de woning een klapper en een folderrek aanwezig.

Geleenbeekdal

Voorzieningen

Op loopafstand (170 m) van de accommodatie bevindt zich een boerderijwinkel.
In Nuth (4 km) zijn alle nodige voorzieningen voorhanden waaronder o.a. twee supermarkten (Jumbo en Aldi), de Action, het Kruidvat, een bakkerij, een slager, een ijssalon, een boerenbond en de Makro.
In Hoensbroek (3 km) vind je de Lidl, de Plus, twee AH’s en is er een klein winkelcentrum.

Gelegen bij een prachtig natuurgebied

Uitzicht op het Natura 2000 gebied

De Naanhover Beemden grenst aan het dal van de Geleenbeek. Dit is een prachtig natuurgebied, ook wel de Kathager beemden genoemd.
Het landschap is er afwisselend. Er zijn vlakke hellingen, de Geleenbeek stroomt er doorheen, er zijn waterpartijen en moerassen, rietvelden, broekbossen, hellingbossen en ruige bloemrijke graslanden.
Er zijn vele soorten bloeiende planten, waaronder zeer zeldzame en er bewonen veel verschillende vogel- en diersoorten het gebied.
Dit gebied is afgesloten voor wandelaars, maar vanaf de Naanhover Beemden heb je een prachtig uitzicht over dit gebied.

Activiteiten in de omgeving

Parken & dierentuinen
Actieve uitjes
 • Klimbos park het Plateau
  Het leukste klimbos van Limburg!
 • Avontuurlijk Grotbiken bij ASP in Valkenburg
  Mountainbiken door de Limburgse mergelgrotten
 • Skiën en Klimmen bij SnowWorld Landgraaf
 • Leisure Dome in Kerkrade biedt voor iedereen vermaak.
  Megabioscoop, bowling en lounge, lasergame, soccerarena, escape Room, kinderspeelparadijs, GlowGolf, game- en speelhal, Space Jump en meer.
 • Powerarea in Lemiers
  Karten, paintball, driftkarten, kickboxen, kratstapelen, kinder paintball, kinderkarten, stormloop, sportarena, spijkerbroekhangen, sumoworstelen
 • Diverse zwembaden in de buurt
  Otterveurdt in Hoensbroek, De Bronspot in Brunssum, Subtropisch Zwemparadijs Mosaqua in Gulpen, Geusseltbad in Maastricht
Musea & Bezienswaardigheden
Shopping & Wellness